10 Kasım Anma Törenleri İçin Bayrak Süsleme
10 Kasım Anma Törenleri İçin Bayrak Süsleme
10 Kasım törenleri için bayrak süsleme konusunda dikkat edilmesi gereken bazı önemli ayrıntılar bulunmaktadır. Türkiye genelinden hüzünlü bir şekilde anılan 10 Kasım törenlerinde bayrak süsleme için birçok kaliteli firmalardan hizmet alınabilmektedir. Firmalar sayesinde bayrak süsleme işlemi kusursuz ve son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. 10 Kasım anma törenlerine özel 7/24 hizmet sunan profesyonel bayrak süsleme firmasından ek ücretsiz ve 2019 yılı fiyat tarifesinden bayrak süsleme hizmeti talep edilebilmektedir. Garantili olarak bayrak süsleme hizmeti sunan firmalardan bu sayede kusursuz hizmet alınabilmektedir.
10 Kasım Anma Töreni Nasıl Gerçekleştirilmektedir?
Merak edilen 10 Kasım anma töreni belirli kurallar dâhilinde gerçekleştirilmektedir. Bu anlamda ilk olarak sabah saat 09.05’te bayraklar yarıya kadar indirilmektedir. Bu aşamadan hemen sonrasında ise yurt genelinde 120 saniyelik zaman dilimi boyunca komut ve boru sesi ile birlikte saygı duruşunda bulunulmaktadır. Saygı duruşu ile birlikte İstiklal Marşı eşliğinde bayrak yavaş bir şekilde yarıya kadar indirilmektedir. İstiklal Marşı sonlanması ile birlikte ilgili görevli tarafından rahat komutu sunularak tören tamamlanmaktadır.
10 Kasım Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda ettiği gündür.10 Kasım 1938 tarihinde hayata gözlerini yuman Mustafa Kemal Atatürk her yıl 10 Kasım gününde bayrak süsleme ile birlikte sevgi ve saygı ile anılmaktadır. O gün Mustafa Kemal Atatürk'ün ses kayıtlarının yer aldığı televizyon kanallarından, radyo kanallarından anıları ve hatıraları yurt genelinden sunulmaktadır. Her yıl 10 Kasım tarihinde, başta devlet erkânı olmak üzere milyonlarca vatandaşlarımız tarafından Anıtkabir ziyaret edilmektedir. Türk bayrağı yarıya kadar indirilerek ülkemiz genelinde yaşam durmaktadır.
10 Kasım 1938 Tarihinde Ne Oldu?
10 Kasım 1938 tarihi dünyanın en büyük liderlerinden biri olan Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerinin yumduğu tarihtir. Bu dönemde sağlık durumu kötüye giden Mustafa Kemal Atatürk bu nedenle ilk olarak Avrupa'ya tedavi için gönderildi. Buradan sonuç alınamaması sebebiyle Türkiye'ye gelerek Türk hekimleri tarafından tedavi altına alındı. Fakat Türkiye'den de sonuç alınmaması ile birlikte 10 Kasım 1938 tarihinde sabah saat 09.05 sıralarında İstanbul ilimizde yer alan Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumdu. Naşı büyük bir kalabalık eşliğinde Dolmabahçe Sarayı'ndan Ankara ilimize gönderildi. Burada geçici bir müddetliğine Ankara Etnografya Müzesi'ne konuldu. Kısa bir süre sonrasında kendisi için özel olarak oluşturulan Anıtkabir'de toprağa verildi.
10 Kasım'ın Anlamı Ve Önemi Nedir?
Ülkemizde her yıl 10 ila 16 Kasım tarihleri arası Mustafa Kemal Atatürk Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu tarihler arasında ülkemizin düşman güçlerinden kurtulmasında büyük önemi bulunması nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda ettiği tarih olması nedeniyle ülkemiz genelinden saygı çerçevesinde kutlanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk varlığına hediye etmesi ve halkın kendi kendini yönetebildiği Cumhuriyet sistemini hayata geçirdiği tarih olarak Türkiye tarihine altın harfler üzerinden yazılmıştır.
10 Kasım Anma Törenlerine Kimler Katılmaktadır?
Ülkemizde her yıl sevinçle kullanan 10 Kasım anma törenlerine başta devlet erkanı olmak üzere tüm vatandaşlarımız katılmaktadır. Başta kamu kurum ve kuruluşlarında olmak üzere ülkemizin her bölümünde kutlanan 10 Kasım Anma Törenleri bu bakımdan Türkiye açısından hayati bir öneme sahiptir. 10 Kasım Anma Törenlerinde halkımız akın akın Anıtkabir ziyareti gerçekleştirmektedir. İnsanlar burada bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda saygı ve sevgi ile durmaktadırlar.
10 Kasım Anma Törenlerinde Bulundurulması Gereken Teçhizatlar Nelerdir?
10 Kasım Anma Törenlerinde bulundurulması gereken temel teçhizatların başında Türk Bayrağı gelmektedir. Bu nedenle 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Törenlerinde Türk Bayrağı özenli bir şekilde süslenerek ilgili görevliler arasından resmi tören alanına getirilmektedir. Daha sonrasında ise tören alanında görevlendirilmek üzere resmi bando takımı yer almaktadır. Bu aşamadan itibaren resmi protokol bölümü de hazırlanan 10 Kasım Anma Törenleri'ne geçilmektedir.